Un colecționar care a dorit să rămână anonim a plătit un preț fabulos pentru limuzina iraniană a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire a fost de numai 4.000 de euro.
O mașină primită de Nicolae Ceaușesc de la de la șahul iranian Mohammad Reza Pahlavi a fost adjudecată la licitație pentru o sumă fabuloasă. Mai bine de 100 de colecționari s-au înscris la licitație Artmark special pentru a pune mâna pe un exemplar rar al limuzinei iraniene Paykan Hillman-Hunter.
Așteptările organizatorilor erau de dublare a prețului de pornire, dar toate previziunile au fost date peste cap de frenezia colecționarilor. O mare parte dintre ei au fost iranieni, foarte interesați de mașina care a fost un simbol al industriei auto din Iran. Probabil acesta este și motivul pentru care ultima cifră licitată a fost de 95.000 de euro. În final, limuzina a fost adjudecată de un colecționar român – iranienii sunt ei patrioți, dar nu iraționali.
Mașina scoasă la licitație este în stare tehnică foarte bună și are un motor de 1,5 litri în patru cilindri care dezvoltă 54 de cai-putere. Modelul poate atinge o viteză maximă de 145 km/oră. Hillman a fost una dintre cele mai vechi și cunoscute mărci britanice de mașini, însă a încetat să existe în 1976. După tentative eșuate de a construi modele Fiat, Compania Națională Iraniană a produs primul său automobil Paykan sub licență Hillman, în 1967.
Un alt exponat care a fost folosit de Nicolae Ceaușescu și care și-a găsit cumpărător la licitație a fost avionul Rombac 1-11. Avionul prezidenţial „Super-one-eleven”, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceauşescu, a avut un preţ de pornire de 25.000 euro şi a fost adjudecat la 120.000 euro.
Avionul folosit de Nicolae Ceaușescu a fost construit în 1982. Atunci a fost prezentat public primul și singurul model de avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11. Tot în 1982 a avut loc primul zbor de pe aeroportul Băneasa., iar un an mai târziu a fost și zborul inaugural cu pasageri pe ruta București-Timișoara. Astfel, România devenea primul stat comunist din lume, exceptând URSS, care producea un avion de pasageri cu reacție, motoarele fiind fabricate la uzinele Aerofina și Turbomecanica, sub licență Rolls Royce.